Dokumenter du skal have klar

Når du skal tage kørekort, skal du aflevere disse dokumenter på borgerservice
Ansøgning om kørekort (P23): https://www.klxml.dk/KLB/Blanket/Gaelder/kk001.pdf
Den skal udfyldes af dig der ansøger om at tage kørekort, men udfyld kun forsiden til at starte med, samt alle siderne med dit personnummer (cpr) De andre underskrifter fra både dig og din/e kørerlærer/e kommer efterhånden i forløbet, inc. de sidste fra dig selv. Det er jo lidt dumt at starte med at underskrive på at du HAR modtaget AL undervisning når du kun lige er begyndt….

Den version der linkes til er den nye og anvendes den, behøver du ikke ”Samtykkeerklæring fra dig” Bruger du den i papirform som du har fået af køreskolen SKAL du indtil videre også aflevere ”Samtykkeerklæring fra dig”.

Samtykkeerklæring fra begge dine forældre
HVIS du er under 18 når du afleverer ansøgning om kørekort på borgerservice. https://www.klxml.dk/KLB/Blanket/Gaelder/kk002.pdf

Samtykkeerklæring fra dig
Giver Færdselsstyrelsen tilladelse til at kigge i din straffeattest. Denne skal afleveres hvis du anvender en ældre version af ansøgning om kørekort med kun plads til ÈN af dine underskrifter på forsiden.

Gyldigt pas-fot
Billedet i din kørekort de næste 15 år. Få det taget af en fotograf, hvis du IKKE har et nyt og vellignende pasfoto liggende i forvejen. Så er du nemlig sikker på det duer. Du får rabat hos Fotocentralen i Kirkegade hvis du siger du kommer fra Trekantens Køreskole. 😉 Du kan også vælge af få taget et digitalt hos Borgerservice, men det koster 100 kr. for et enkelt som du ikke får med.

Se reglerne for pas og kørekortfoto her: https://politi.dk/-/media/mediefiler/landsdaekkende- dokumenter/pas/krav-til-pasbilleder.pdf?la=da&hash=FB00605EF9643AAF7E34514464C7234370D72120